اگر شما هم هنگام جابجا کردن کالاهای سنگین ترس و واهمه به دلتان راه مییابد و نگران این هستید که اسباب و اثاثیهتان را از دست بدهید دیگر نگران نباشید در ادامه چند روش کاربردی به شما معرفی خواهیم کرد که بکمک آن میتوانید کالای های سنگین خود را بسته بندی کنید . واقعیت امر این است که بسته بندی و جابجا کردن کالاهای سنگین کاری دشوار و طاقت فرسا می باشد .
در ابتدا ، احتمال به خطر افتادن سلامت افرادی وجود دارد که قرار است کالاهای سنگین را بسته بندی و جابه جا کنند . به همین خاطر باید بکوشید بهترین و مناسب ترین مواد را برای بسته بندی کالاهای خود انتخاب کنید تا حمل و نقل و جابجایی آنها به نحو احسنت انجام شود . و در نهایت توجه داشته باشید که بار زدن ، جابجایی و باز کردن بسته بندی کالاهای سنگین قوانین و قواعد مخصوص به خود را دارد. حال میخواهیم به این بپردازیم که چگونه کالاهای سنگین را بسته بندی کرده و برای جا به جا کردن آماده کنیم؟
نحوه بسته بندی کالاهای سنگین
زمانی که میخواهید اسباب و اثاثیه منزلتان را به مکان دیگری حمل کنید بسته بندی کالاهای سنگین اجتناب ناپذیر امری است. اما سوال اینجاست که کالاهای سنگین را چگونه بسته بندی کنیم که در حین حمل و نقل آسیبی به آنها وارد نشده و کاملا صحیح و سالم به مقصد برسند؟ اگر میخواهید خودتان آستینها را بالا زده و کالاهای سنگین خانه تان را جابجا کنید، باید یک سری نکات را رعایت نمایید.
اما بهترین گزینه کمک گرفتن از یک شرکت حمل و نقل اسباب و اثاثیه است ، با این کار در وقت و نیروی خود صرفه جویی کرده و سلامت خود را به خطر نخواهید انداخت .تیم حمل و نقل از مهارت ها و روش های ویژه ای بهره مند هستند و تجربیات آنها در این زمینه بیشتر میباشد .
سعی کنید تمامی اسباب و اثاثیه را در جعبه بگذارید و در جای خود محکم کنید تا در حین حمل و نقل آسیب نبینند . باید در نظر داشته باشید اگر اسباب و اثاثیه تان بیافتند ، پرت شوند و با چیزی برخورد کنند ، چه بر سرشان میآید؟ چگونه میتوانند از این مهلکه جان سالم به در برند؟ کالاهای سنگین الزاماً نشکن نیستند.
برای بسته بندی کالاهای سنگین چه روشی در پیش بگیریم که خطرات احتمالی مسیر حمل و نقل را به سلامت پشت سر بگذارد؟
قبل از هر چیز باید مواد مناسبی برای بسته بندی این اقلام بیابید. اگر اسباب و اثاثیه سنگین شما شکستنی یا با ارزشند باید در به فکر راهکاری برای بسته بندی ایمن و بیخطر آنها باشید. برای این منظور میتوانید از روزنامه باطله یا کاغذهای بسته بندی بهره بگیرید. نایلونهای حبابدار نیز به کارتان میآید . باید ببینید کدام یک از مواد بسته بندی برای شما مناسبتر و مقرون به صرفهتر خواهد بود. (توجه داشته باشید، نایلونهای حبابدار گرانتر از کاغذهای بسته بندی و روزنامههای باطله هستند.) برای پر کردن فضاهای خالی درون جعبه میتوانید از تکههای مقوایی جعبههای خراب و غیرقابل استفاده کمک بگیرید و از آنها به عنوان ضربه گیر بهره ببرید. به هنگام بسته بندی کالاهای سنگین راهی را پیش چشم خود مجسم کنید که قرار است این اقلام در حین حمل و نقل پشت سر گذارند، ببینید در طول این مسیر چه اتفاقی ممکن است برایشان بیافتد و چگونه میتوان با یک بسته بندی درست و حساب شده از آنها محافظت کرد؟ مسیر حمل و نقل را در ذهن خود مرور کنید و مطمئن شوید چیزی را از قلم نیانداخته اید. بهترین سناریو برای بسته بندی کالاهای سنگین از این قرار است:
برای بسته بندی کالاهای خود مواد مناسبی تهیه کنید.
۱ . تمامی کالاها را خیلی خوب و با دقت بپیچید. برای این کار میتوانید از نایلونهای حبابدار یا سایر مواد بسته بندی بهره بگیرید. هر چه وزن کالایتان بیشتر شود ، مواد مورد نیاز برای بسته بندی آن میبایست محکم تر گردد . به یاد داشته باشید که با چسب نواری پهن ، روزنامه و مقوا و نایلون حبابدار را به دور کالایتان محکم کنید. چسبهای نواری باریک، تاب تحمل وزنهای زیاد را ندارند، سعی کنید از آنها استفاده نکنید.
۲ . کالای خود را درون جعبه مقوایی محکم و ضخیم قرار دهید ، جعبه باید بیتواند وزن کالای شما را تحمل کند.
۳ . برای پر کردن فضاهای خالی درون جعبه میتوانید از مواد بسته بندی ، نایلونهای حبابدار یا تکههای مقوا استفاده کنید. اما هرگز برای این منظور از روزنامه یا کاغذهای مچاله شده استفاده نکنید، چرا که با این کار هیچ کمکی به حفاظت از آنها نمیکنید.
۴ . هیچ یک از اقلام درون جعبه نباید امکان جابجایی داشته باشد ، باید بصورت محکم و ثابت در جای خود باقی بماند تا در حین حمل و نقل آسیب نبیند و به اقلام اطراف خود آسیبی وارد نکند.
۵ . احتمال جابجا شدن کالاهای سنگینتر در داخل جعبه بیشتر است اما با وجود رعایت تمام این موارد میتوانید برای آسودگی خیال، وسایل شخصی خود را بیمه کنید.
جعبه حاوی کالای بسته بندی شده را داخل جعبه ای دیگر قرار دهید که حدود ۳ تا ۵ سانت پهن تر از جعبه قبلی باشد و فضای خالی میان دو جعبه را با کمک ضربه گیرهایی محکم و با دوام پر کنید.
۶ . جعبههای حاوی کالاهای شکستنی را علامت بزنید و با یک فلش یا نوشته نشان دهید که بخش بالایی جعبه کدام است تا در حین حمل و نقل آسیبی از این لحاظ به آنها وارد نشود. هر کاری از دستتان بر میآید انجام دهید تا از وسایلتان حفاظت کنید.
۷ . وزن کالاهایتان میبایست به صورت مساوی میان جعبهها توزیع شود تا در حین حمل جابجا نشوند . کالای سنگین را در وسط جعبه قرار دهید و اطراف آن را با مواد ضربه گیر پر کنید.
۸ . جعبه نباید بیش از حد سنگین شود ، ممکن است جعبه پاره شود و سلامت فردی که آنها را جابجا میکند، در معرض خطر قرار گیرد.
۹ . برای بسته بندی کالاهای سنگینتر از ٢٢ کیلوگرم باید کاملاً حرفهای عمل کنید. اگر کالاهایتان سنگینتر از ٣۵ کیلوگرم باشند ، باید حتماً از یک شرکت حمل و نقل کمک بگیرید. در چنین مواقعی ممکن است ناچار شوید برای بسته بندی کالاهایتان دست به دامن پالت شوید. میتوانید این پالتها را خودتان بخرید یا از یک شرکت بسته بندی حرفهای و کارآزموده بخواهید تا کالاهایتان را بسته بندی کند.
در هر صورت اسباب و اثاثیه خود را بیمه کنید. داشتن اطلاعات کافی در مورد بسته بندی کالاهای سنگین خاطر شما را از بابت حمل و تقل اسباب و اثاثیه تان آسوده میکند.